top of page

מתוך כוונות טובות ורצון להגן על ילדינו, אנו משבשים את האכילה הטבעית שלהם, פוגעים לעיתים בדימוי ובהערכה העצמית שלהם ומנוונים את מנגנוני הבקרה הטבעיים שלהם

a08a85ba6ce642a993e3b3943c733fbb.png
אני והילד שלי

כולנו כהורים מתלבטים במידת המעורבות וההתערבות שלנו באכילה של ילדינו. האם הרבה זה יותר מידי? האם מעט זה פחות מידי? ההתלבטות מתעצמת כשאנו מרגישים שהילד שלנו חורג מ"הנורמה", אז החשש הטבעי נעטף בפחד וחרדה שמא הילד יהיה שמן מידי או רזה מידי.

 

 

מרבית ההורים לוקחים על עצמם את הניהול והשליטה באכילה של ילדיהם: מעידוד לאכול מאכלים מסוימים (ירקות, בשר ועוף), המשך בהגבלה של מאכלים אחרים דוגמת חטיפים וממתקים, ואזהרות ואיסורים לגבי מאכלים דוגמת מזון מהיר או מזון מעובד.

מתוך כוונות טובות ורצון להגן על ילדינו, אנו משבשים את האכילה הטבעית שלהם, פוגעים לעיתים בדימוי ובהערכה העצמית של הילד ומנוונים את מנגנוני הבקרה הטבעיים שלהם.

 

במרכז שפת האכילה למדנו שאין דרך אחת עבור כולם, ולכן אנו עורכים פגישות אישיות, משפחתיות וגם סדנאות המקנות אכילה קשובה ומאוזנת להורים ולילדים. אל המרכז מגיעים ילדים או הורים בעלי עודף משקל, ילדים הסובלים מביטחון עצמי ומדימוי גוף נמוכים או בעלי התנהגויות אכילה לא בריאות, וכן משפחות המעוניינות לאמץ אכילה קשובה ובריאה.

במרכז הידע מגוון רחב של מאמרים מקצועיים, כתבות וסרטונים בנושא השמנת ילדים

מטרנה ומרכז שפת האכילה

Please reload

bottom of page