top of page

לכל אדם יש את הרעב שלו, השובע שלו, התאוות שלו 

ורק הוא יודע מה נכון לו לאכול, כמה ומתי

4c253f2782ef460da32ffeabc8379026.png
אכילה קשובה

 

  • האם את אוכלת או מנשנשת גם כשאת לא רעבה?

  • האם יש מאכלים מהם אתה נמנע כי "אסור"?

  • האם את מוצאת עצמך מנשנשת מאכל שלא ממש טעים לך, רק כי הוא נמצא בהישג יד?

 

רובנו הגדול עונה בחיוב על שאלות אלו, משום שאנחנו אוכלים מתוך שפת הדיאטה ומשום שאיבדנו את היכולת להקשיב לצרכים שלנו ולגוף שלנו. אכילה קשובה היא הדרך לחזור לעצמנו.היא עוסקת באופן בו אנו אוכלים ופחות במה אנחנו אוכלים כמה ומתי. מטרתה להביא לאדם שובע וסיפוק, והיא מתבססת על כל החושים כדי להגיע להנאה שלמה.

 

קיים מערך שלם של היבטים המשפיעים על האכילה שלנו: בריאות, עלות, סיטואציה חברתית, מצב רגשי, נוחות, אלרגיה, השפעת הסביבה, טעם, איכות המזון, צמחונות או טבעונות, סוג האוכל, המקום והשעה ביום. אכילה קשובה, המתבססת על הקשיבות (mindfulness) מסייעת לנו "לעשות סדר" בכל ההיבטים הללו, ומסייעת לנו לעשות בחירות המשאירות אותנו בהרגשה טובה.

 

במרכז "שפת האכילה" אנו מלמדים את דרך האכילה הקשובה, ומאפשרים למשתתפים להשתחרר מהתקפי אכילה, ייסורי מצפון מיותרים, ומחזירים את ההנאה והאיזון לאכילה.

 

אכילה קשובה מתבססת על הקשיבות (mindfulness) קשיבות היא גישה הגיונית לחיים. היא הפניית תשומת הלב אל התודעה ברגע ההווה, באופן שמאפשר לחוות דברים בלי לשפוט אותם או לפרשם. הכוונה היא ליכולת לשים לב ברגע נתון למחשבות, לתחושות ולרגשות שעולים, אם הם חיצוניים או פנימיים, בלי להיצמד לביקורת, לשיפוט או לרצון שהדברים יהיו אחרת מכפי שהם. גם אין זה אומר שחייבים לאהוב את הדברים כפי שהם. הקשיבות יעילה בהפחתת סימפטומים של חרדה, מיתון ועצירת התקפי זלילה, והקניית מיומנות התמודדות במצבי לחץ ודחק.

שלב מהותי בלמידת האכילה הקשובה הוא הקבלה

קראו עוד אודות גישות ממוקדות בריאות

מתעניינים באכילה קשובה? היכנסו אל מרכז הידע לקריאת מגוון מאמרים וכתבות בנושא

למדו אודות סולם הרעב והשובע, ועל השלבים שמעבר בין רעב לשובע

Please reload

bottom of page